Svijet

Žena iz BiH u borbi za nasljedstvo traži pomoć pakistanskih vlasti

Žena iz BiH u borbi za nasljedstvo traži pomoć pakistanskih vlasti
Foto: Pixabay | Žena ih BiH u borbi za nasljedstvo traži pomoć pakistanskih vlasti

PEŠAVAR - Žena porijekom iz BiH obratila se ombudsmanu pakistanske provincije Svat, jer je njen pastorak i djeveri žele izbaciti sa imovine koju je naslijedila nakon smrti muža, Pakistanca.

Kako prenose pakistanski mediji, Jasna Fajković se obratila ombudsmanu zahtijevajući da se pomenuta trojka zaustavi u pokušaju otimanja imovine. Takođe, zahtijeva da se sva imovina njenog pokojnog supruga prepiše na nju.

Takođe, ona je zatražila i policijsko obezbjeđenje imanja na kojem živi. Inače, u podnesku ombudsmanu navodi se da je, sad već pokojnog supruga, upoznala u BiH, gdje su zajedno radili. Prije nekoliko godina su se preselili u oblast Svat, gdje su radili pod pokroviteljstvom Swiss Development Cooperation. Nakon što joj se suprug razbolio, tvrdi da je potrošila sav novac te rasprodala zlatni nakit kako bi platila liječenje. Ipak, suprug nije preživio. Prema njenim navodima, čak je prodala i svoju imovinu u BiH da bi platila troškove liječenja.

Iako joj je suprug ostavio njegovo imanje, ona tvrdi da joj djeveri i pastorak prijete čak i ubistvom, ako ne napusti imanje i zemlju. Ona navodi da je pod ogromnim pritiskom te da se boji za svoj život. Takođe, u Pakistanu je sama, nema niti rodbine, niti resursa za dalju borbu oko imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije