Zdravlje

Zašto bi trebalo da izbegavate kroasane?

Zašto bi trebalo da izbegavate kroasane?
Foto: N.N. | Zašto bi trebalo da izbegavate kroasane?

Šta uglavnom jedete za doručak? Neki preferiraju ovsenu kašu, drugi jaja, a ima i onih koji obožavaju kroasane. Ali, iako neki stručnjaci smatraju da bi doručak trebalo biti obilniji i sadržati kaloričniju hranu, kroasani nisu idealna opcija.

Nutricionisti smatraju da konzumiranje ove namirnice može doprinetu nakupljanju viška kilograma. Ova namirnica obiluje ugljenim hidratima i kalorijama, dok je procenat proteina suviše nizak. Minerale, vitamine i dijetalna vlakna maltene ni ne sadrži.

Pravi se od bijelog brašna, te uz kalorije, ugljene hidrate i zasićene masti, ne poseduje hranljivu i energetsku vrednost.

Konzumiranje kroasana i sličnih peciva trebalo bi smanjiti na minimum i naći zdravije zamene koje će našem organizmu obezbedizi sve što mu je potrebno.

(Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije