Region

Svet

Sinoć je Generacija 5, na najlepši način obeležila četiri i po decenije karijere!

Sinoć je u MTS dvorani poznata beogradska rock grupa, Generacija 5, na najlepši način obeležila četiri i po decenije karijere.

Sinoć je Generacija 5, na najlepši način obeležila četiri i po decenije karijere! Foto: Aleksandra Ignjatović





Koncert je najpre počeo akustičnim setom u kojem se članovima benda pridružio kamerni orkestar „Metarmorfozis“.

„Šta ćemo nas dvoje“, „Povedi me u noć“, „Ti samo budi dovoljno daleko“ podsetile su publiku na najveće hitove Generacije i istakle fantastične glasovne mogućnosti pevača Miloša Bayata.

Samouvereno gospodareći binom, Miloš je, nakon dobijanja zlatne ploče od strane diskografske kuće PGP RTS, prešao na električni set numerom „Ne pravi galamu“, da bi sa „Svemu dođe kraj“ podigao celu dvoranu na noge.

Razdragana publika pevala je i plesala uz „Dubler“, „Ritam dodira“, „Umoran od svega“, „Ti i ja“, pozdravljajući maestralno usviran bend – ritam sekcija Boban Đorđević i Miloš Cajger tutnjala je poput lokomotive, dok su klavijaturista Dragoljub Ilić Ilke i gitarista Dragan Jovanović Krle svojim solažama i toplim tonovima bojili svaku pesmu.





Šlag na tortu usijanoj atmosferi dali su specijalni gosti – Dado Topić koji je otpevao čuvenu baladu „Pseto“ i „Istinu mašinu“ i Bora Đorđević koji je izveo „Spakuj se, požuri“ i legendarnu „Dolazim za 5 minuta“.

Za sam kraj koncerta Generacija je izvela „Za milion godina“, himnu YU Rock Misije, u kojoj im se pridružio dečiji hor „Horislavci“ i Dado i Bora.

Publika je ovacijama pozdravila jedan od najdugovečnijih rock’n’roll bendova, koji je pokazao da „Najjači samo ostaju“ i zadala domaći zadatak mlađim kolegama.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>