Poseta Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetanjama u razvoju u Subotištu

SUBOTIŠTE – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 3. decembra, predstavnici Centra za socijalni rad Pećinci i pećinačkog Crvenog krsta posetili su Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu i družili se sa korisnicima ove ustanove.

Kako je rekla Biljana Jovičić, direktorka Centra za socijalni rad, cilj posete je bio povećanje vidljivosti osoba sa smetnjama u razvoju u lokalnoj zajednici i podizanje svesti građana o značaju uključivanja ovih osoba u lokalnu zajednicu.

„Mi se ovom temom, naravno, ne bavimo samo na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, već tokom cele godine, pa su korisnici usluga Dnevnog boravka uključeni u brojne manifestacije koje organizuju naše obrazovne ustanove, a u saradnji sa Opštinom Pećinci i Turističkom organizacijom naše opštine deca i mladi iz Dnevnog boravka se uključuju i u kulturne i turističke manifestacije, što ih čini znatno vidljivijim za lokalnu zajednicu“ – izjavila je Jovičić.

Biljana Jovičić je deci i mladima na poklon donela slane i slatke proizvode, a sekretarka Crvenog krsta Gordana Konjević im je uručila materijal koji će biti korišćen u kreativnim radionicama.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.