09. decembar  2022. 11.42  | Izvor: Tanjug

Predsednica Vlade: N1 i Nova S svojom kampanjom pokazale da postoji sloboda medija

BEOGRAD -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je danas televizijama Nova S i N1 što su 6. decembra odlučile da prestanu da emituju program, sa porukom da bi tako izgledala Srbija bez slobode medija, a zatim ponovo same uključile program, i tom kampanjom najjasnije do sada pokazale da upravo postoji sloboda medija u Srbiji.

Te dve televizije su umesto redovnog programa 6. decembra emitovale telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija.

ana, brnabic

Brnabićeva je tim povodom, tokom odovaranja na pitanja novinara N1 na aerodromu "Nikola Tesla" u vezi sa javnim preduzećima i najavljenim sporazumom o slobodnoj trgovini sa Kinom, rekla da nije stigla da odgovori na kampanju koju su pokrenule te televizije i to baš na dan samita EU-ZB u Tirani.

"Bilo je previše stvari ovih dana. Htela sam da reagujem povodom kampanje koju ste pokrenuli na dan kada je bio važan samit u Tirani. Šta je bila namera - da se skrene pažnja i dodatno oteža Srbiji? Vaš i drugi mediji koji učestvuju u kampanju, a koji ima istog vlasnika, pokazali su da postoji sloboda medija u Srbiji i hvala na tome. Vi ste se samougasili i rekli ovako bi izgledalo da ne postoji sloboda medija, ovako izgleda Srbija bez slobodnih medija. Što znači da kada ste odlučili da ponovo radite, znači da u Srbiji postoji sloboda medija", istakla je premijerka.

Upitala je da li to znači da jedino kada se ta dva medija sama ugase to onda znači da ne postoji sloboda medija.

To je malo nekorektno prema vašim drugim kolegama, iz drugih televizija, kao što su Juronjuz, Insajder i drugih, dodala je Brnabićeva.

"Ali je dobro što kada ste se upalili, valjda smo svi shvatili da ipak postoji sloboda medija u Srbiji, kao što je postojala i dan pre toga. I hvala što ste to nikada jasnije obrazložili svojom kampanjom", poručila je Brnabićeva.

Srodne vesti