Reagovanje SPANS-a na otvaranje Muzeja lovstva: Dok se svet okreće humanijem suživotu sa životinjama, Novi Sad slavi smrt 1Foto: Pokrajinska vlada

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS, reagovalo je na otvaranje Muzeja Lovačkog saveza Vojvodine, kazavši da „davno Novi Sad nije dobio tužnije i okrutnije mesto od ovog ‘muzeja'“.

Podsetimo, Lovački savez Vojvodine juče je obeležio 100 godina postojanja i tim povodom otvorio vrata Muzeju lovstva, jedinom takvom u Srbiji.

No, kako su iz Spansa napisali na svom Instagramu, „Možda ga oni zovu muzej lovstva, ali ovo je muzej nevinih žrtava“.

„Danas, kada se ceo svet okreće ka humanijem i empatičnijem suživotu sa životinjama, Novi Sad, slavi smrt. Lov nije sport, jer se u sportu svojom voljom nadmeću dve ravnopravne strane i kazna za onog koji izgubi nikada nije smrt. Diče se i „trofejima“ i da ih ima 530. To su tela i njihovi delovi nekada slobodnih prelepih životinja koje su delile ove predele sa nama“, nastavili su iz Spansa.

Kako dodaju, poražavajuće je i što Pokrajnski premijer Igor Mirović najavljuje pomoć Pokrajne u obnovi lovišta vanrednim izdavanjima, jer doći će nam strani turisti da za pare ubijaju naše životinje.

„Zbog čega ovde? Jer ovde život izgeda ima cenu i to malu“, zaključili su iz ove organizacije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari