Ukrajina i Rusija: Hirurzi operišu srca u mraku posle pada granata na Kijev

Zbog ruskih raketa koje su pogodile ukrajinsku prestonicu, Institut za srce je ostao bez struje, ali tim lekara je nastavio da radi i tog dana je uspešno izvedeno deset operacija.

BBC

Izvor: B92

Petak, 09.12.2022.

10:23

Default images

Kada su ruske rakete pogodile ukrajinsku prestonicu, 23. novembra, kijevski Institut za srce je ostao bez struje u većem delu zgrade.

Tim lekara je nastavio da radi uprkos prekidu struje i tom prilikom su izveli operaciju srca na bebi pomoću prigušenog svetla ručnih lampi i agregata.

U bolnici je uspešno izvedeno deset operacija na srcu na dan napada.

BBC je razgovarao sa profesorom Borisom Todurovom, koji je predvodio timove dok su operisali u skoro potpunom mraku. Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: