Biznis Privreda
POLOVNI AUTOMOBILI NIKADA NISU BILI SKUPLJI Evo šta u Volkswagenu očekuju u narednom periodu

POLOVNI AUTOMOBILI NIKADA NISU BILI SKUPLJI Evo šta u Volkswagenu očekuju u narednom periodu

Cene polovnih automobila na najvišem su nivou u istoriji i verovatno će uskoro pasti, objavio je u četvrtak Volkswagenovo odeljenje za finansije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Polovni automobili Foto: Goran Srdanov / Ringier
Polovni automobili

“Sada smo na vrhuncu”, rekao je šef prodaje koncerna Entoni Bandman.

Blic preporučuje

Uska grla u snabdevanju i smanjenje proizvodnje u fabrikama automobila ove godine su gurnuli cenu polovnih automobila na nemačkom tržištu 20-25 odsto iznad višegodišnjeg proseka.

S ocenom da će trend uskoro krenuti u suprotnom smeru saglasii se i direktor finansijskih usluga Volkswagena Kristijan Dahlhejm, kao i direktor finansija Frank Fidler koji očekivani zaokret pripisuje suzdržanosti kupaca.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Cene već polako padaju jer ljudi očekuju recesiju i oprezniji su s novcem, rekao je Fidler.

Istanbulski ekonomski samit, koji se održava jednom godišnje, ima za cilj održavanje i snaženje koordinacije između zemalja, sektora i institucija i predstavlja jednu od najcjenjenijih platformi za raspravu o globalnoj ekonomiji.

(See Biz)

Želite da vam "Blic Biznis" donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.