MILOŠ MARKOV: Dodeljeno 20 šporeta za socijalno ugrožena domaćinstva u Opovu

09:59

09.12.2022

Podeli vest:

Glas Opova

Ove godine dodeljeno 20 šporeta za socijalno ugrožena domaćinstva Pored akcije raspodele zimskog ogreva, lokalna samouprava je sprovela još jednu akciju u okviru aktivne socijalne politike na teritoriji Opštine Opovo, prenosi Glas Opova.

Reč je o nabavci i raspodeli šporeta za grejanje i kuvanje.

Lokalna samouprava je raspisala javni konkurs, i za ovu priliku formirana je stručna komisija koja je izvršila bodovanje i napravila rang listu, tako da je šporete dobilo 20 domaćinstava. Akciju u Sefkerinu, Opovu i Barandi ispratili su predsednik opštine Miloš Markov, odbornik Predrag Ginculj, zamenica predsednika opštine Opovo Ankica Simin Damjanov i zamenik predsednika skupštine, Dragan Ugrinov i opštinski većnik Milovan Knežević . Korisnici ove dodele izrazili su zadovoljstvo jer će im ovi šporeti, pre svega pomoći u zagrevanju tokom zime.

Predsednik opštine je istakao ovaj konkurs i projekat kao primer dobre prakse koji će verovotno biti realizovan u narednim godinama u okviru aktivne socijalne politike lokalne samouprave.

Glas Opova

„ Ovo je jedan od programa koje naša lokalna samouprava sprovodi u okviru programa socijalne zaštite. Jedna novina koju smo počeli prošle godine i koja se pokazala kao opravdana jer naši sugrađani imaju potrebu i za zamenom šporeta a ne samo za pomoć u ogrevu koju već tradicionalno radimo godinama unazad. Videli smo da zaista imaju problem, da su im šporeti dotrajali, zastareli i želeli smo da pomognemo na ovaj način. Prošle godine smo uveli to kao pilot program podržali 20 porodica videli da je opravdano, i ove godine ponovo izdvojili sredstva i nabavili još 20 šporeta koji će biti podeljeni našim sugrađanima u sva četiri naseljena mesta.

Mi kao lokalna samouprava uz sve poslove koje radimo, ne smemo da zaboravimo taj socijalni aspekt naše lokalne zajednice a to je da budemo humani jedni prema drugima i pomažemo kad god je moguće i ovaj deo posla je deo koji mene izuzetno čini srećnim “, izjavio je Markov.

Akcija se nastavlja narednih dana, distribucijom šporeta u Sakulama, koju sprovode radnici JP „Mladost“ Opovo.

(Pančevac/GlasOpova)

GLAS OPOVA: Novogodišnja teglica i bazar 24. decembra! Prijavite se za takmičenje u gotovoj zimnici u pet kategorija

LEPE VESTI IZ OPOVA: Pogledajete prvi zvaničan nastup HarmoniUma

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.