Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Тест који може да покаже да ли вас други виде као симпатичну особу: Да ли се проналазите?

Када кажемо да је нека особа симпатична, свако од нас има различите идеје о томе шта та допадљивост подразумева. За нас су симпатични они људи који желимо да буду у нашој близини, који нам преносе позитивнуенергију, насмејани су, добро се разумемо…
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Према психотерапеуту Бабити Спинели, симпатични људи су појединци отвореног ума и развијене емпатије. „Они имају тенденцију да буду појединци који су отвореног ума и стварају простор у коме се људи осећају пријатно да буду оно што су они сами. Они имају способност да створе искуство без осуђивања“, објашњава она.

И лиценцирани брачни и породични терапеут Шејн Биркел, напомиње и да симпатични људи имају високу емоционалну интелигенцију и знају како да добро комуницирају са другима, као и да на повољан начин на њих утичу.

Ако се питате да ли сте ви симпатична особа, урадите једноставан тест. Погледајте списак особина испод, уколико проналазите најмање 5 особина код себе, онда се може закључити да сте углавном симпатични и допадљиви другима.

Седам особина симпатичне особе
Оптимизам

Симпатични људи зраче позитивном енергијом због које се други осећају пријатно поред њих. И овде не говоримо о токсичној позитивности; мислимо на истински позитиван став и поглед. Забавни су, духовити, насмејани и спремни да пробију лед у комуникацији.

Отворен ум

Бити отворен и без осуђивања је још један јак квалитет симпатичне особе. Они дају простор особама око себе да буду своје, не расправљају се због другачијих уверења, интересовања или животне перспективе.

Пријатељи

Ово су особе које су увек пријатељски расположене, спремне да вас саслушају, помогну, пруже вам подршку. Усредсређени су на срце у свом приступу другим људима. Имају развијену емпатију.

Ангажовање

Симпатични људи имају веома уравнотежен начин интеракције са другима. Симпатична особа у комуникацији уме да успостави равнотежу између слушања и причања, тако да поштује одређена правила давања и примања енергије, емоција, речи.

Самоувереност

Самоуверени и стабилни људи привлаче ка себи друге. Када волите себе изнутра, људи ће вас сматрати допадљивијим, али када се чини да не радите на љубави према себи и личном развоју, то може послати другима погрешну поруку.

Аутентични

Када људи осете да сте аутентични, више вам верују, симпатичан им је ваш другачији приступ. Симпатични људи су верни својој правој природи, показују ко су и остају доследни себи.

Брижни

Они имају изузетно развијену емпатију, брижни су, посвећени другима и труде се да разумеју туђе емоције. Симпатични људи се не плаше да покажу да им је стало. То су особе које желите да имате у животу крај себе, и када је срећа, и када се појаве тренуци туге.

Fraze koje nikada ne bi trebalo da kažete svom partneru

Преузмите андроид апликацију.