thunderstorm with rain
12°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1643
usd
109.4482
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

POSNI KOLAČ IZ BAKINE KUHINJE: Sastojci će vas oduševiti, SOČAN i pun ukus, a zbog ovog sastojka je poseban (VIDEO)

09.12.2022. 08:43
Piše:
Srbija Danas
kolač
kolač / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Hranljiv i zdrav slatkiš!

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za posnu poslasticu.

Potrebno je

  • 1 čaša brašna od 200 gr. 
  • 100 gr ml oraha
  • 250 ml piva
  • 50 ml ulja maslinovog
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 gr šećera
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 50 gr urmi seckanih
  • korica naranđe
  • 1 šolja smrznutog voća po želji
  • malo džema + seckani orasi za posipanje
NE JEDE SE MESO, IZBEGAVAJTE OVE POSLOVE - Danas slavimo SVETOG Alimpija, izgovorite ovu molitvu za zdravlje i napredak

NE JEDE SE MESO, IZBEGAVAJTE OVE POSLOVE - Danas slavimo SVETOG Alimpija, izgovorite ovu molitvu za zdravlje i napredak

DIJETETIČARKA OTKRILA - Dilema oko toga KOJI je HLEB bolji, CRNI ILI BELI razrešena, ovo je definitivno zdravija opcija

DIJETETIČARKA OTKRILA - Dilema oko toga KOJI je HLEB bolji, CRNI ILI BELI razrešena, ovo je definitivno zdravija opcija

Priprema:

U vanglu sipati pivo i šećer i izmešati da se šećer istopi. Dodati brašno i prašak za pecivo prosejani, ulje, koricu limuna seckane urme izmešane sa malo šećerom u prahu da se ne slepe, koricu naprandže i dobro izjednačiti.

Sipati u manji pleh  obložen peh papirom. Peći na 200 stepeeni C oko 35 minuta. Vruć  kolač premazati  sa malo džema i posuti seckanim orasima. Ohlađen seći..Sjajnog ukusa, bićete oduševljeni...

 

Piše:
Srbija Danas
09.12.2022. 08:43