Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Изабрано ново руководство Студентског парламента Универзитета у Новом Саду (ФОТО)

Конститутивна седница Студентског парламента Универзитета у Новом Саду одржана је јуче у амфитеатру ректората Универзитета у Новом Саду.
парламента
Фото: Градске инфо

Изабрани представници студената са факултета Универзитета у Новом Саду су након верификације мандата, изабрали и ново руководство највишег представничког тела студената универзитета у Новом Саду.

парламента
Фото: Градске инфо
За председника Студентског парламента универзитета у Новом Саду изабран је Раде Седлан, студент завршне године на Природно-математичком факултету.

Новоизабрани председник је најавио даљу имплементацију Закона о студентском организовању, наставак започетих пројеката у претходном периоду, али и најавио борбу за интересе и права студената као приоритетни циљ свог будућег деловања.

парламента
Фото: Градске инфо

„Положај и права студената на нашем Универзитету морају да буду прироритет у раду представника студената. Представници студената који су до сада заступали интересе и права студената на нашем универзитету поставили су добре темеље, а на мени и мојим сарадницима је да наставимо тим путем. Заступаћемо интересе и права студената, али ћемо се и борити за побољшање студентског стандарда и услова студирања“, рекао је Седлан.

Фото: Градске инфо
За потпредседнике Студентског парламента изабрани су Никола Цветковић, студент четврте године Технолошког факултета и Љубиша Билић, студент четврте године Пољопривредног факултета.

Нови-стари секретар Студентског парламента је Борислав Петровић, студент четврте године Правног факултета у Новом Саду.

парламента
Фото: Градске инфо

Седници је присуствовао и проф. др Дејан Мадић, ректор универзитета у Новом Саду, који је поздравио присутне и зажелео им успешан рад у наредном периоду, али и најавио институционалну подршку и добру сарадњу са највишим студентским представничким телом на универзитету.

Фото: Градске инфо

Студентски парламент је једини законом признат орган Универзитета преко којег студенти остварују своја права и штите своје интересе на Универзитету.

Примарна активност студентског парламента се односи на борбу за права и интересе студената, као и побољшање студентског стандарда, бољих услова студирања и квалитета наставе.

Фото: Градске инфо

Održan „IImprovement“ sajam zapošljavanja na FTN-u (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.