Internet

Apple povećava cijene App Store aplikacija

Apple povećava cijene App Store aplikacija
Foto: Pexels/Ilustracija | Apple povećava cijene App Store aplikacija

Apple je odlučio da od proljeća 2023. godine developerima ponudi više opcija za određivanje cijena aplikacija.

Prema novom planu, najniža podržana cijena iznosiće 0,29 dolara, dok će najviša cijena biti 10.000 dolara. Developeri će dobiti i mogućnost da definišu cijene u prodavnici aplikacija, a na raspolaganju će imati 45 valuta u 175 teritorija.

Cijene aplikacija i pretplate će sada moći da se povećaju za 0,10 dolara za one koje koštaju do 10 dolara i za 0,50 dolara za one sa cijenom između 10 i 50 dolara.

Pored toga, developeri koji imaju aplikacije sa pretplatom će moći da upravljaju valutama i taksama/naknadama u različitim prodavnicama, a imaće opciju izbora lokalne prodavnice aplikacija i automatskog generisanja cijena u odnosu na zemlju i valutu.

Developerima, koji distribuiraju svoje aplikacije širom svijeta, App Store-ova globalna alatka za izjednačavanje će im omogućiti lak način upravljanja cijenama na međunarodnim tržištima.

Još jedna nova funkcija će biti mogućnost da se podese cijene aplikacija i pretplate koje su izvan standarda od (na primjer) 0,99 dolara, koje sada mogu da iznose 0,90 ili 1,00 dolara. Ovo će omogućiti lakše kreiranje paketa i godišnjih planova pretplate.                                                                                                           

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije