Vildoza iskren posle asistencije koja je rešila derbi: Nisam bio siguran da će Neda da ubaci trojku!

09.12.2022

06:03

0

Autor: A. Š.

Iskusni argentinski plejmejker oduševljen posle velike pobede

Vildoza iskren posle asistencije koja je rešila derbi: Nisam bio siguran da će Neda da ubaci trojku!
Luka Vildoza i Matijas Lesor - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak su ispisali istoriju srpske košarke. U prvom evroligaškom večitom derbiju, pred punom Arenom navijača Partizana,crveno-beli su slavili 76:73 na krilima dva junaka Luke Vildoze i Nemanje Nedovića.

Argentinski plejmejker je sa dve vezane trojke vratio crveno-beli iz minus šest u završna dva minuta meča, da bi u poslednjem napadu asistirao Nedoviću za šut kojim je Zvezda ugasila vrelinu najveće dvorane na Balkanu.

- Sjajno je, neverovatno. Način na koji smo igrali, mirnoća na kraju, pokazuje da smo tu. Bolji smo svakog dana, napredujemo, drago mi je što sam deo ovog tima i ovih saigrača - rekao je Vildoza posle meča.

Nije Argentinac bio previše rečit posle velike pobede. Skromno je prokomentrisao svoje dve trojke, koje su na kraju imale podjenaku važnost kao i Nedovićeva odlučujuća.

- Bio sam miran. Ti koševi su nam pokazali da možemo da pobedimo. Nedović je ubacio šut i uzbuđeni smo. Moramo da nastavimo dalje, sjajno je pobediti u derbiju, ali moramo da nastavimo. Imamo teške utakmice kod kuće, kao što sam već rekao, moramo da budemo bolji i da nastavimo.

Meč viner srpskog i regionalnog šampiona priznao je posle meča kako je "molio Boga da mu Vildoza doda loptu", ali Argentinac je iskreno odgovorio na pitanje da li bio siguran da će njegov saigrač pogoditi odlučujući šut.

- Nisam bio siguran, čekao sam... Bio sam ispod koša i govorio sam "molim te, molim te"... Kada je pogodio počeo sam da slavim. To je bilo sjajno, Neda je pokazao je da je sjajan igrač - kazao je Luka Vildoza.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike