Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосађани, шта радите вечерас? „Изволите у салону, добродошли сте у кабаре!“

Петак, омиљени дан свих нас. Данас нас је последњи пут за ову радну недељу пробудио аларм. Прегураћемо и овај радни дан, попити пиће са пријатељима вечерас и сутра спавати мало дуже. Уживајте у овом петку максимално јер нас очекују топлији дан и пуно забаве.
Фото: Градске инфо

Данас нас очекује најнижа јутарња температура три степена, а највиша дневна 12 степени.

7.30 сати овог јутра, због радова на изградњи вреловодног прикључка за објекат у Улици Беле њиве 15, биће прекинута испорука топлотне енергије за грејање за објекте у следећим улицама:

  • Беле њиве 29, 31, 31а, 20, 24, 24а, 26
  • Гундулићева 19б
Фото: Pixabay/Romario99

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

А млади Новосађани се питају „Шта радиш вечерас?“.

Центар за омладински рад уз стратешко партнерство и подршку Министарства туризма и омладине организује 3 извођења представе форум театра ,,Шта радиш вечерас?“ коју је осмислило, реализовало и одглумило 22-је младих из Новог Сада узраста 15-18 година чија је главна порука да алкохол штетно утиче на младе.

Реч је о друштвено ангажованом позоришту које подразумева играње представе од неколико сцена, а затим укључивање публике, која постаје активан учесник, у решавање проблема који представа поставља.

Тема представе је указивање на штетан утицај друштвених норми алкохола на развој младих и културолошки и социјални притисак околине јер истраживања Центра за омладински рад показују да је до 18 године 81,4 одсто младих конзумирало алкохол иако нису платежно способни, да дупло више њих конзумира алкохол пре 14 него после 18 године и да 4 од 5 младе особе у било ком моменту било где могу да конзумирају алкохол.

Вечерас ће се одржати премијера с почетком у 12:00 часова у позоришној сали гимназије “Лаза Костић”. 

Фото: WikimediaCommons/Micki
Представу ћете моћи погледати у још два термина у омладинском центру Опенс.
  • 10. децембра с почетком у 19:00 часова (прво извођење), затим у 20:30 часова (друго извођење)
  • 16. децембра с почетком у 19:00 часова (прво извођење), затим у 20:30 часова (друго извођење)

У Новосадском позоришту можете пратити блудне дане Куратог Џонија. Представа је рађена у копродукцији са Стеријиним позорјем. Он је авантуриста, храбар, снажан, заводљив, нарцисоидан, духовит, размажен и рањив…обожаван од стране жена и пријатеља. У сржи, жељан љубави и пажње једне особе за којом трага на свом путовању. Он је Курати Џони!Представу можете погледати од 19:00 часова.

Фото: Новосадско позориште
У Позоришту младих  можете уживати у две представе:
  • Мала сцена од 20:00 часова „Нина“
  • Велика сцена од 19:30 часова „Добродошли у кабаре“

У Фокстроту можете уживати у одличној музици бенда „The Petting Blues Band“ и Алексе Данића. Ови су момци одавно прерасли предигру. Име њиховог бенда сада је вицкаста посвета сопственој младости, али уједно је и верност њиховим коренима. Они су у пољу блуза и блуз-рока, којим се баве годинама уназад, апсолутно у игри, и то у току у којем саобраћају најбољи. Нису им страни ни џез-рок кораци.

Фокстрот се налази у Футошкој улици број 23, свирка почиње од 21:00 час.

„Green Love“ фестивал је опет у нашем граду. У Културном центру Хала 2, публика ће ђускати уз одличног Методи Христова, РанчаТек и његов феноменални звук и Милоша Вујовића који не престаје да осваја све обожаваоце техна. Сви љубитељи доброг рејва могу да се одлично проведу од 22:00 часа.

Уживајте!

Znate li koja je najduža ulica u Novom Sadu?

Преузмите андроид апликацију.