Petković otkrio planove predsednika Vučića: Sutra i prekosutra ima važne sastanke, pa će o tome obavestiti javnost

08.12.2022

22:45

0

Petar Petković tvrdi da je povod za upad ROSU navodno to što su Albanci "uplašeni", a reč je o nasilju Aljbina Kurtija

Petković otkrio planove predsednika Vučića: Sutra i prekosutra ima važne sastanke, pa će o tome obavestiti javnost
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug printscreen

Oko 300 do 350 policajaca, što ROSU sa dugim cevima, što patrolnih sa pancirima su oko 20.30 časova upali na sever KiM iz pravca južne Mitrovice ka Bošnjačkoj mahali, rekao je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, na vanrednoj konferenciji za medije.

Kao razlog ili povod za upad je navodno to što su Albanci koji žive u mešovitim sredinama "uplašeni". Sve što se desilo je bilo nasilje Aljbina Kurtija.

- Albanska policija sa juga, adošli su iz 5 policijskih regiona, iako po tački 9 Briselskog sporazuma, oni nemaju pravo da tu budu prisutni već samo policija direktorata Sever. Nakon ovakvog upada, oklopnih vozila, albanskih policajaca, ROSU zasutavljaju ljude na ulicama i putevima, pretresaju ljude, uslediće veoma značajne promene i kada je reč o procesu normalizacije - naveo je on.

Aleksandar Vučić će i sutra i prekosutra imati važne i značajne sastanke, a kada dođe vreme on će o zaključcima da obavesti javnost, otkrio je Petković.

Podsetimo, više od 200 pripadnika Kosovske policije ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu i drži pod blokadom grad. Policajci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike