Vesti

0

Brnabić i Šentop o nastavku saradnje Srbije i Turske

Autor: AP

Izvor: Beta

Brnabić i Šentop o nastavku saradnje Srbije i Turske

Izvor: Beta/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik Skupštine Turske Mustafa Šentop razgovarali su danas u Beogradu o nastavku saradnje koju su ocenili kao odličnu.



Šentop je rekao da su odnosi Srbije i Turske važni za ceo region i izrazio uverenje da će dobra saradnja biti nastavljena, ističući turizam kao važnu privrednu granu koju treba unaprediti, saopštila je Vlada Srbije.

On je kazao da je međuparlamentarna saradnja u prethodnom periodu bila "veoma dobra, prijateljska, kontinuirana i da je svojom ustaljenom dinamikom pratila trend opštih bilateralnih odnosa", navodi se.

Brnabić je rekla, kako se navodi, da je saradnja dve zemlje "na najvišem nivou", posebno kada je reč o ekonomiji, infrastrukturi i turizmu, i dodala da je Turska veoma važan partner Srbije u tim oblastima.

Kompanije iz Turske zapošljavaju oko 5.900 radnika iz Srbije, posebno iz ruralnih područja, rekla je Brnabić i navela da dve države imaju "izražene bilateralne interese".

Prema njenim rečima, uz uzajamnu podršku i posvećenost, završen je put između Tutina i Novog Pazara i nastavlja se saradnja na izgradnji "najznačajnijeg infastrukturnog projekta", autoputa između Beograda i Sarajeva.

Govoreći o Otvorenom Balkanu, Brnabić je zahvalila Šentopu na podršci koju Turska pruža toj inicijativi, kao i očuvanju mira i stabilnosti u ovom delu Evrope, dodaje se.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR