Kurtijevi specijalci "čizmama gaze srpski hleb i grozdove": Oglasila se Srpska lista povodom najnovijih incidenata

08.12.2022

15:38

0

Autor: 24sedam

Nasrtaji Kurtijevih specijalaca na poštene srpske porodice i upad u obdanište u Leposaviću dok deca spavaju, delo je sistematske kampanje protiv srpskog naroda

Kurtijevi specijalci "čizmama gaze srpski hleb i grozdove": Oglasila se Srpska lista povodom najnovijih incidenata
kosovska policija pleni vino srpskom domaćinu u Velikoj Hoči - Copyright Printscreen/YouTube/Kosovoonline

Srpska lista najoštrije je osudila sinhronizovani napad kosovskog premijera Aljbina Кurtija protiv Srba i na severu i na jugu Кosova sa ciljem proterivanja Srba sa svojih vekovnih ognjišta, ističući da tiranija i teror Aljbina Kurtija moraju da se zaustave.

"Nasrtaji Kurtijevih specijalaca na poštene srpske porodice u Velikoj Hoči koje teškom mukom obrađujući svoju zemlju hrane svoju decu i porodice, kao i upad u obdanište u Leposaviću dok deca spavaju, delo je sistematske kampanje protiv srpskog naroda, sa ciljem zastrašivanja čime se još više podižu tenzije na ovim prostorima", navodi se u saopštrenju Srpske liste.

Dodaje se da Kurtijevi specijalci "čizmama gaze srpski hleb i grozdove", koje su srpski građani mukom uzgajali u nadi da će u miru moći da opstanu i žive pošteno od svog rada.

"Prestrašuju svojim oklopnim vozilima srpsku decu dok su u vrtiću bez ikakve reakcije međunarodnih predstavnika. Teror kojim smo kao narod izloženi na Kosovu i Metohiji više niko ne može da trpi. Međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje i zaustavi ludilo koje vlada u Prištini a koje može da izazove haos na ovim prostorima. Tiranija i teror Aljbina Kurtija se mora zaustaviti jer se njegovim nasilnim akcijama i provokacijama mesecima unazad ugrožava mir, a to se ne sme dozvoliti, niti se sme prećutati", poručuju iz Srpske liste.

Podsetimo, kosovska policija u pratnji carinika oduzela je 40.000 litara vina srpskom domaćinu Srđanu Petroviću u Velikoj Hoči. Istovremeno u dva navrata, prvo patrola Kfora, a potom i kosovski specijalci u bornim vozilima upali su u dvorište vrtića u Leposaviću i to dok su tamo deca spavala, a sve to samo dan pošto je policija upala u sedište izborne komisije u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike