Radovi na izgradnji novog mosta na Šodrošu počinju 15. decembra

Most slobode Novi Sad
NOVI SAD – „Koridori Srbije“ prijavili su za 15. decembar početak radova na gradnji privremenog mosta sa saobraćajnicama, radi izgradnje novog mosta između Novog Sada i Sremske Kamenice.

Na osnovu navedenih katastarskih parcela iz dve odvojene prijave radova, mašine će se pojaviti na delu Kameničke ade, gde od polovine oktobra traje razminiranje terena, koje radi firma „Milenijum tim“, odnosno na obali sa kameničke strane koja je ograđena već devet meseci.

U prijavama radova, koje je odobrilo Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, navodi se da se one donose na osnovu dozvola izdatih u avgustu i maju.

Svi ti radovi, prema građevinskim dozvolama, obuhvataju izgradnje privremenih saobraćajnica sa privremenim mostovima za potrebe građenja novog mosta, gradnju saobraćajnih priključaka za ulicu Ribarsko ostrvo, kao i radove na zaštiti gasovoda i vodovoda na Ribarskom ostrvu.

Prijava radova važi godinu dana, odnosno do 15. decembra 2023. godine.

Letos su izdate i prijave radova na drugim parcelama koje obuhvataju Ribarsko ostrvo, ali na njima za sada poslovi nisu otpočeli.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.