Vučić sa Šentropom o srpsko-turskim odnosima, energetskoj bezbednosti, investicijama, situaciji u regionu

08.12.2022

10:44

0

Autor: 24sedam

Kako je saopšteno iz Predsedništva, dvojica sagovornika razgovarala su o dinamici srpsko-turskih bilateralnih i ekonomskih odnosa, energetskoj bezbednosti, investicijama, kao i o situaciji u regionu

Vučić sa Šentropom o srpsko-turskim odnosima, energetskoj bezbednosti, investicijama, situaciji u regionu
Vučić i Šentrop u Predsedništvu Srbije - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentropom.

Kako je saopšteno iz Predsedništva, dvojica sagovornika razgovarala su o dinamici srpsko-turskih bilateralnih i ekonomskih odnosa, energetskoj bezbednosti, investicijama, kao i o situaciji u regionu.

-Veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa dragim gostom Mustafom Šentropom, predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske. Iskoristio sam i ovu priliku da uputim pozdrave prijatelju Redžepu Tajipu Erdoganu. Naglasio sam da Srbija u Turskoj vidi važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ali i u realizaciji kapitalnih projekata u oblasti infrastrukture i energetike, koji doprinose većoj sigurnosti svih građana ne samo Srbije, već i zemalja regiona.

 

 

Prethodno danas predsednik Vučić sastao se sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike