08. decembar  2022. 06.35  →  18.25 | Izvor: Tanjug

Na Batrovcima teretna vozila čekaju dva sata da izađu iz zemlje

HORGOŠ -

Prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17: 15 časova na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Na teretnim terminalima vozila čekaju prilikom izlaska iz zemlje i to na Horgošu 90 minuta, na Batrovcima 120, a na Sremskoj Rači 60 minuta.

kisa, saobracaj, retrovizor, automobili

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Auto-moto savez Srbije upozorava vozače na izmene u režimu saobraćaja na pojedinim deonicama zbog radova, pa tako ukazuje na radove koji traju do sutra na deonici petlja Predejane - petlja Vladičin Han, ispred tunela Manajle, u smeru ka Vladičinom Hanu, a zbog kojih se saobraćaj odvija samo preticajnom trakom.

Produžavaju se do 10. decembra radovi na pojačanom održavanju dela auto-puta na deonici petlja Ražanj petlja Pojate, u zoni petlje Ražanj, u smeru Niš- Beograd. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, u smeru Niš - Beograd, neposredno pre petlje Ražanj, dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom, u smeru Beograd - Niš, između službenih prolaza.

Isključenje iz smera Niša ka petlji Ražanj omogućeno je na novootvorenom službenom prolazu.

Za saobraćaj je zatvoren jedan krak petlje Ražanj - uključenje iz smera Ražnja ka Beogradu, zbog radova na sanaciji potpornih zidova i asfalterskih radova u zoni petlje Ražanj.

Vozila iz smera Ražnja preusmeravaju se na alternativni putni pravac - državni put broj 158, preko koga je moguće naknadno uključenje na auto-put na petlji Pojate.

Završeni radovi ispred tunela Manajle, smer ka Vladičinom Hanu

Na auto-putu E-75, petlja Predejane - petlja Vladičin Han, ispred tunela Manajle, smer ka Vladičinom Hanu, završeni radovi na dilataciji i saobraćaj je normalizovan, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije".

Auto-put E-75, nadvožnjak na petlji Vrčin, radovi na rehabilitaciji do 30. decembra do 17 časova.

Saobraćaj u smeru prema Nišu odvija se preticajnim trakama, a u smeru prema Beogradu voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Auto-put E-75, petlja Trupale - petlja Niš jug, u zoni petlje Trupale, radovi na rekonstrukciji mosta do 30. decembra.

Saobraćaj preusmeren u desnu kolovoznu traku na tehničkom službenom prolazu, i odvija se dvosmerno do km 431+000, gde se ponovnim preusmeravanjem vraća u redovan tok.

Zbog radova na mostu, za saobraćaj zatvoren opštinski put ispod auto-puta, koji spaja naseljeno mesto Trupale i državni put II A reda broj 158. Alternativni putni pravac je preko Vrtišta.

Kostojevići - Varda, radovi na rekonstrukciji do 15. decembra, tokom svetlog dela dana. Saobraćaj se povremeno odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Miloševa Kula - Zagrađe, radovi na popravci dva mosta preko reke Crnajke do 31. decembra. Saobraćaj se odvija devijacijom.