08. decembar  2022. 03.05  →  17.56 | Izvor: Tanjug, RTV

Vučić sa Hilom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom koji je ponovio da je za SAD dijalog između Beograda i Prištine okvir za rešavanje otvorenih pitanja.

video icon

Vučić je istakao da je Srbija posvećena političkom dijalogu i pronalaženju kompromisnog rešenja za održiv, bezbedan i prosperitetan suživot Srba i Albanaca, dodavši da je za našu zemlju očuvanje mira i stabilnosti jedan od ključnih prioriteta, saopštila je pres služba predsednika.

vucic,, hil, 2

Vučić i Hil razgovarali su i o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o bilateralnim odnosima i evrointegracijama Srbije,Vučić je naglasio važnost daljeg jačanja političke i ekonomske saradnje Srbije i SAD, te su dvojica sagovornika razgovarali o mogućim zajedničkim projektima.

Govoreći o evrointegracijama, obavestio je ambasadora Hila o rezultatima Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana, održanog pre dva dana u Tirani, kao i o reformama na kojima Srbija naporno radi, prvenstveno zbog boljeg života i budućnosti svojih građana.

Hil je ponovio punu podršku SAD evrointegracijama i reformskim procesima u Srbiji.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

 

Gašić sa Hilom o borbi protiv organizovanog kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom.

gašić,hil

Tokom susreta istaknuta je odlična policijska saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i bezbednosnih službi Sjedinjenih Američkih Država, pre svega u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

Ministar Gašić i ambasador Hil razmatrali su i modalitete unapređenja saradnje, pre svega u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija, suzbijanja trgovine narkoticima i oružjem.

Ministar Gašić izrazio je zahvalnost američkoj strani na kontinuiranim donacijama Ministarstvu unutrašnjih poslova u cilju jačanja kapaciteta.

Na kraju sastanka potpisan je Ugovor o donaciji informatičke opreme namenjene Upravi kriminalističke policije, koji će dalje unaprediti rad policijskih službenika MUP-a.