Sudarite se glavama i lezite, ne mogu vam ništa! Murinjo koristio pravilo koje ni sudije nisu znale!

07.12.2022

22:14

0

Autor: G. F.

Neverovatno je kako je Portugalac proučio fudbalsku igru do najsitnijih detalja

Sudarite se glavama i lezite, ne mogu vam ništa! Murinjo koristio pravilo koje ni sudije nisu znale!
Murinjo i Teri - Copyright Profimedia

Sedeo je portugalski fudbalski stručnjak Žoze Murinjo u dva navrata na klupi Čelsija i londonskom klubu doneo tri trofeja u Premijer ligi.

O Murinju se odavno pričaju priče, ali se uglavnom svi koji znaju ponešto o fudbalu slažu da se radi o posebnoj vrsti stručnjaka.

Koliko zapravo zna o fudbalskoj igri i kako ju je proučio do najsitnijih detalja odlično se vidi iz primera koji je dao nekadašnji kapiten Čelsija Džon Teri.

Po Murinjovim uputstvima Teri i njegov partner u štoperskoj liniji Gari Kejhil umeli su da pribegnu trikovima koji su zapravo bili sasvim u skladu sa pravilima. A najbolje od svega je to što to ni sudije nisu znale. Ali Murinjo jeste!

- Govorio nam je da pet minuta pre kraja utakmica ako vodimo sa 1:0, a protivnici pokušavaju da nas ugroze centaršutevima idemo jedan na drugog glavama, da se sudarimo i padnemo na travu! Objasnio nam je da ako smo obojica oboreni u kaznenom prostoru pravilo ne dozvoljava da nas obojicu iznesu sa terena! Da je jedan izneli bi ga. Dvojicu - ne! Ni ja, ni Kejhil nismo znali za to pravilo - otkrio je Teri, pa izneo i primer:

 

 

- Ide centaršut, mi se zaletimo jedan u drugog, padnemo, sudija svira prekid. Pitam Garija da li je dobro, kaže da jeste, a ja ga podsetim da ostane da leži. Prilazi sudija i kaže da moramo da napustimo teren. Ja mu kažem da ne moramo jer je takvo pravilo! Onda glavni sudija ode kod četvrtog da se posavetuje i vrati se sa saznanjem da sam u pravu!

To je samo jedan primer Murinjovog fudbalskog znanja, a Teri je jednostavno zaključio:

- On je daleko ispred svog vremena. To detalji su nam omogućili da pobedimo u nekim utakmicama!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike