Subotica: Premijera monodrame „Bravo za klovna“ na sceni Jadran

plakat
SUBOTICA – Monodrama po tekstu glumice Minje Peković, „Bravo za klovna“, premijerno će se igrati  9. decembra na sceni „Jadran“.

Ovo je druga premijera Drame na srpskom jeziku u ovoj sezoni, a reč je sasvim ličnoj priči naše višestruko nagrađivane glumice.

Kao što jedna violina ne čini orkestar, tako ni monodrama nikad nije mono, kaže autorka i glumica predstave „Bravo za klovna“ Minja Peković o delu koje je napisala na osnovu dnevnika koji je vodila tokom lečenja 2020. godine, a koja je realizovana zahvaljujući timu iz Narodnog pozorišta. Kako kaže, namera je da se temi i dijagnozi kojoj se najčešće pristupa fatalištički priđe s neke druge strane.

„Šta ako to nije kraj, nego alarm, pa da vidimo da li i u tim nemilim okolnostima čovek može nešto zapravo jako dobro i pozitivno da nađe za sebe. Ovu predstavu posvećujem svima onima koji  biju te bitke, koji su uz one ljude koji biju te bitke i da se svi nekako nadamo da zapravo lek čuči u svima nama“ – poručila je Minja.

Nije Minja samo napisala tekst i odglumila samu sebe, već je napisala i sve pesme, dok je na harmonici prati muzičar Miroslav Idić, dodala je Jelena Mihajlović, direktorka Drame na sprskom jeziku.

„Minja je glumica koja gde god da se pojavi pobere nagrade, a gledaoci će sada imati priliku da je vide u potpuno drugačijoj ulozi“ poručio je direktor Narodno pozorišta i napomenuo da je repriza predstave zakazana za 14. decembar sa početkom u 19.30.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.