Izbor sportiste

Predstavljamo: Goran Grahovac, trener za velika djela

Predstavljamo: Goran Grahovac, trener za velika djela
Foto: Foto Anadolija | Predstavljamo: Goran Grahovac, trener za velika djela

Goran Grahovac rođen je 21. jula 1978. godine u Banjaluci.

Diplomirao je na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci, gdje je stekao zvanje magistra nauka u oblasti fizičke kulture, te titulu doktora nauka iz oblasti sporta.

Predsjednik je i trener u banjalučkom klubu 22. april i trenutno je jedan od najpriznatijih trenera u ovom dijelu Evrope. Od ove godine je trener i stručni saradnik i u mostarskoj Orki, koja ga je i predložila za ovogodišnji Izbor najboljih sportista BiH.

U svojoj trenerskoj riznici, pored seniorskog evropskog zlata, ima evropsko srebro i bronzu, te svjetsku bronzu. Pod njegovom palicom, pored Lane Pudar, trenira i Anja Crevar, srebrna s prošlogodišnjeg Evropskog prvenstvu i dvostruka učesnica Olimpijskih igara, kao i Jovan Lekić, jedan od najboljih evropskih mladih plivača. Zbog svega što je ostvario u ovoj godini Goran Grahovac je kandidat za nagradu za najboljeg trenera.

Svečana manifestacija tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije