S obzirom da je post u toku, preporučujemo da za ručak napravite girice iz rerne.
SASTOJCI:
- 500 g zamrznutih girica
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 pune kašike palente
- 1 puna kašičica soli
- pola kašičice bijelog luka u prahu
PRIPREMA:
Prije pripreme girice odmrznite i ostavite da se ocijede od tečnosti koju će pustiti. Ukoliko su vlažne, posušite ih papirnim ubrusom. Rernu uključite na 180 stepeni da se ugrije. Zatim ih stavite u dublju činiju, poprskajte maslinovim uljem da bi se začini što bolje zalijepili pa dodajte palentu, so i bijeli luk. Sve dobro promiješajte, najbolje rukama, kako bi se riba obložila začinima sa svih strana.
Ribu stavite na pleh obložen pekpapirom i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Trebalo bi da je pečena za dvadesetak minuta. Pečene girice poprskajte limunovim sokom i servirajte odmah, uz prilog od barenog krompira i blitve i bijelo vino.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.