Cedevita se razgoropadila pred Partizan, Alimpijević kvari utisak

od strane | dec 6, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Večeras i u sredu se igraju mečevi sedmog kola Evrokupa, a košarkaši Cedevita Olimpije su posle šest poraza konačno ostvarili i prvu pobedu u Grupi A.

Ekipa Jurice Golemca je večeras na svom terenu deklasirala nemački Ulm sa 108: 78 i tako na najbolji način najavila derbi protiv Partizana u nedelju, u okviru desetog kola AdmiralBet ABA lige.

Od početka meča Ljubljančani su bili bolji rival na terenu, a pitanje pobednika je definitivno rešeno u trećoj četvrtini koju su domaći dobili sa 30: 18.

Alibegović sa 18, Adams sa 16 i Jogi Ferel sa 14 poena i devet asistencija bili su najzaslužniji za ovakav epilog, a kod gostiju bolji od ostalih bio je Klepeš sa 16 poena.

Za razliku od Cedevita Olimpije koja polako ulazi u formu, turska Bursa koju sa klupe vodi naš Dušan Alimpijević večeras je malo pokvarila utisak porazom u Veneciji rezultatom 78: 65. I ovde je treća četvrtina presudila, italijanski tim ju je dobio sa 29: 17, posle čega Bursa nije uspela da se vrati. 

Derik Vilis je dominirao na terenu sa 19 poena i 13 skokova, a u Bursi je najbolji bio Bitim sa 24 poena.

Venecija sada ima skor 5-2, Bursa ima pobedu manje.

Najzanimljivije je bilo u duelu Burga i Prometeja, gde je domaći tim posle produžetka trijumfovao sa 92: 85. U regularnom toku meča rezultat je bio 77: 77.

Amerikanac Palmer je predvodio Burg sa 23 poena i 9 skokova, a Sanon je sa 18 poena bio najefikasniji kod gostiju.

Jedinu pobedu od gostujućih ekipa ostvarili su London Lajonsi, koji su u Grupi B savladali ekipu grčkog Promiteasa sa 77: 67, pa sada obe ekipe imaju po četiri pobede i tri poraza.

Deker sa 20 poena i šest skokova bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a kod domaćih Kulboka 18 poena. Naš Nemanja Dangubić je u poraženoj ekipi završio meč sa četiri poena i pet skokova.

Opširnije

Izvor: Sportske NET