Protest Srba u Zubinom Potoku zbog ulaska članova OIK i policije u zgradu Opštine 1foto EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Nekoliko stotina Srba okupilo se u večeras u centru Zubinog Potoka protestujući zbog nasilnog ulaska članova Opštinske izborne komisije u pratnji policije u zgradu Opštine, čule su se i sirene, a posle incidenta u Zubinom Potoku oglasile su se i u Kosovskoj Mitrovici, dok je Kosovska policija ocene o incidentima nazvala neistinitim i tendencioznim.

U srpskim sredinama večeras je mirno, javio je dopisnik RTS, navodeći da su pripadnici specijalnih jedinica, sa patrolom Euleksa, ušli večeras u prostorije Opštinske izborne komisije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je Srbe da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije, ocenivši da je jedini cilj izazivanje sukoba i krize na severu.

Izjave predstavnika Kancelarije za KiM su neistinite i tendenciozne – objavila je večeras Kosovska policija nakon navoda direktora Kancelarije da su „Kurtijevi specijalci upali u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“.

U opštinama Zubin Potok i Severna Mitrovica tokom popodneva predstavnici opštinskih izbornih komisija pokušali su da uđu u prostorije OIK u prisustvu policije, u čemu su ih, prema navodima RTS, sprečili lokalni Srbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari