Lopov koji je ranio šetača pasa Lejdi Gage osuđen na 21 godinu zatvora! Poznato i kad će biti presuđeno saučesniku

06.12.2022

19:17

0

Džejms Hauard Džekson nije imao nikakav komentar po pitanju kazne

Lopov koji je ranio šetača pasa Lejdi Gage osuđen na 21 godinu zatvora! Poznato i kad će biti presuđeno saučesniku
Lejdi Gaga - Copyright Profimedia

Napadač i lopov koji je ranio šetača pasa Lejdi Gage, pa ukrao njena dva francuska buldoga, Džejms Hauard Džekson, osuđen je na 21 godinu zatvora, prenose strani mediji. Rajan Fišer je šetao tri pevačicina psa u februaru prošle godine, kada je doživeo pravi pakao.

Džekson mu je pucao u grudi, rečeno je na sudu, a posle čitave drame mu je uklonjeno jedno plućno krilo. Sve ovo mu je, kako je istakao pred zakonom 5. decembra, u potpunosti promenilo život, navodi „CBS News".

Tužilac u Los Anđelesu okarakterisao je ovaj napad kao „hladnokrvni čin nasilja", prema daljim napisima. Osuđeni je, inaće, sa jednim od četvorice saučesnika posle pucnjave uzeo dva psa, dok je treći pobegao, pa je kasnije bio nađen od strane nadležnih. Nekoliko drugih optužbi za koje se Džekson tereti povučene su kao deo sporazuma o priznavanju krivice.

Napadač šetača pasa Ledi Gage dobio 21 godinu zatvora, Profimedia
 

Policija je najpre mislila da su psi bili na meti zbog rase, a ne vlasnice. Tek kada je Gaga ponudila novčanu nagradu od 500.000 dolara onome ko joj vrati pse, dva ukradena buldoga bila su vraćena bez ikakvih povreda.

Harold Vajt, jedan od saučesnika, priznao je 5. decembra da je prekršio zakon kojim je zabranjeno da bivši osuđenici poseduju vatreno oružje. Njemu bi kazna zbog ove drame trebalo da bude izrečena sledeće godine. Dženifer Mekbrajd, koja je vratila pse, optužena je za saučesništvo u pokušaju ubistva.

Okružno tužilaštvo saopštilo je da je njen slučaj na čekanju, dok je Džeksonovo saslušanje bilo odloženo je pošto je greškom pušten iz zatvora prošlog aprila.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike