Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.12.2022.

18:10

Flik posle odlaska Birhofa, odlučuje šta će dalje

Selektor Nemačke Hansi Flik razočaran je odlaskom Olivera Birhofa sa funkcije direktora reprezentacije i Akademije.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Flik posle odlaska Birhofa, odlučuje šta će dalje
Foto: Profimedia

Birhof je posle debakla "pancera" na Mundijalu u Kataru rešio da se povuče sa funkcije smatrajući da je i on odgovoran za sve što se desilo.

Ipak, selektor Hansi Flik smatra da je to veliki udarac za nacionalni tim.

"Stručni tim i ja smatramo da je teško i zamisliti kakva praznina će ostati posle odlaska Olivera, kako na ličnom tako i na profesionalnom planu. Našu saradnju je odivek karakterisala lojalnost, timski duh, poverenje. Zajedništvo je bio DNK našeg tima. Za mene lično bio je prvi kontakt i prijatelj unutar tima. Imali smo zajednički projekat Nemačke 2024 kao jasan cilj", izjavio je Flik.

Birhof je u izjavi od ponedeljka rekao kako "otvara put nekim drugima".

Flik je po dolasku u Nemačku rekao da ne želi da se povuče, ali posle ove izjave, jasno je da bi bio spreman da nastavi samo ako neko po njegovoj volji dođe na mesto Birofa.

Jedan od razloga što je Flik napustio Bajern 2020. bilo je neslaganje sa članom uprave, Hasanom Salihamidžićem.

Flik će u sredu na sastanku sa predsednikom FS Nemačke Berndom Nojndorfom i šefom Nemačke fudbalske loge Hans-Joakimom Vackeom, pokušati da objasni uzroke neuspeha, posle čega će biti odlučeno o njegovoj budućnosti na kormilu reprezentacije.

Kao mogući naslednici Birhofa pominju se generalni menadžer Herte Fredi Bobić i bivši direktor u Savezu, Matijas Zamer, ali i sadašnji selektor Austrije, Ralf Rangnik. Zamer je navodno spreman da uzme samo savetničku rolu, sličnu onoj koju ima u Borusiji iz Dortmunda.

Takođe, kao jedan od kandidata pominje se i bivši reprezentativac Sami Kedira.

U zavisnosti od izbora, Flik bi mogao da odluči da ode sa kormila ako naslednik Birhofa nije neko sa kim ima slične poglede.

Ukoliko dođe do povlačenja Flika, kao ozbiljan kandidat nameće se bivši trener Čelsija i Pari Sen Žermena, Tomas Tuhel, koji je trenutno slobodan.

Dok Kiker prenosi da je to moguća opcija, sa druge strane Skaj Sports tvrdi da nije zainteresovan za to jer želi da i dalje ostane u klupskom fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve