Bio je HBO, pa HBO Go, onda HBO Max, a sada ostaje samo Max

od strane | dec 6, 2022 | Tech | 0 Komentara


Bio je HBO, pa HBO Go, onda HBO Max, a sada ostaje samo Max

Prema izveštaju CNBC, HBO Max i Discovery Plus će od narednog proleća biti jedna platforma, koja će se jednostavno zvati „Max“. Doduše, CNBC naglašava da ova odluka još uvek nije konačna, ali da je „Max“ najverovatniji izbor i da je u toku proces odlučivanja.

Obrazloženje iza imena „Max“ je jednostavno: Warner Bros. Discovery želi da se HBO uklopi u njegovu veliku paletu sadržaja bez preklapanja sa programima Discovery, DC Comics, Warner Bros., CNN-a i drugih. U izveštaju CNBC-a se kaže da će nova platforma pozajmiti ideje od Disney Plus platforme i organizovati Warner Bros. Discovery sadržaj u različite „centre“ na isti način na koji Disney razdvaja Disney, Marvel, Star Wars, Pixar, itd.

axaAcTPWtcBi6WNshfNfbi120080.jpg

Cena za Max još nije objavljena, a samo ime definitivno zvuči manje prestižno bez HBO dela; CNBC kaže da je bilo razmatranja unutar Warner Bros. Discovery tima o tome da HBO ostane u imenu, ali izgleda da se nisu svi složili s tim rešenjem.

Izvršni direktor Warner Bros. Discovery David Zaslav ima za cilj da postigne profitabilnost sa kombinovanom uslugom kroz povećanje pretplata i veći prihod od oglašavanja. HBO Max i Discovery Plus, kao i drugi nude mesečne pakete sa oglasima koji koštaju manje od pretplata bez oglasa. Ove dve platforme su u trećem kvartalu imale skoro 95 miliona globalnih pretplatnika za strimovanje, u poređenju sa 223 miliona koliko je imao Netflix, odnosno 152, koliko je imao Disney+

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs