Najnovije vesti
Vesti Politika
OGLASIO SE I CIK Tvrde da je onemogućen ulazak osoblju u kancelarije u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici

OGLASIO SE I CIK Tvrde da je onemogućen ulazak osoblju u kancelarije u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) u Prištini Valjmir Eljezi izjavio je danas da je njihovim službenicima onemogućen ulazak u kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zubinom Potoku.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Zubin Potok protest  TANJUG - FILIP KRAINCANIC Foto: Filip Krainčanić / Tanjug
Zubin Potok protest TANJUG - FILIP KRAINCANIC

Eljezi je rekao da je zbog novonastale situacije CIK sazvao sastanak koji će početi u 18 časova, prenela je prištinska Koha.

Blic preporučuje

- Čekamo saopštenja opštinskih izbornih zvaničnika koji su u toku današnjeg dana u pratnji kosovske policije otišli u svoje kancelarije u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku, radi obavljanja službenih dužnosti, ali to nije bilo moguće. Ovi izveštaji će razjasniti stvorenu situaciju - rekao je Eljezi.

Članovi opštinske izborne komisije (OIK) u severnom delu Kosovske Mitrovice u pratnji specijalne kosovske policije upali su ranije danas u prostorije koje je OIK koristila tokom prethodnih izbora, a gradom su ođekivale detonacije od topovskih udara, i čule su se sirene.

Takođe, članovi opštinske izborne komisije u pratnji kosovske policije nasilno su danas posle 12 sati ušli u zgradu Opštine Zubin Potok na severu Kosova i Metohije, a gradom su se isto čule sirene.

O svemu se oglasila i kosovska, koja je saopštila da se sumnja da je u popodnevnim časovima došlo do pucnjave i eksplozija u Zubinom Potoku i na severu Kosovske Mitrovice, ali da nije bilo povređenih.

Iz policije navode ''da su demonstranti demolirali prostorije opštinske izborne komisije'', prenosi Koha ditore.

Policija tvrdi da kontinuirano prati i procenjuje bezbednosnu situaciju, kao i da preduzima neophodne mere za sprovođenje zakona i odluka nadležnih organa.

(Tanjug)