Magazin Novi Sad

Na novosadskoj Grbavici cene stanova dostigle astronomske cifre, garsonjera od 82.900 € (FOTO)

Grbavica zgrade
Foto: Luftika, ilustracija

Svi već znamo da se cene na tržištu nekretnina u Novom Sadu, ali i u drugim većim urbanim centrima u Srbiji, već dugo drže na istorijskom maksimumu, a kako vreme prolazi ovaj trend ne prolazi, već se čini da se sve više povećava.

Ukoliko ste vašu nekretninu prodali pre samo godinu dana, na gubitku ste od nekoliko desetina hiljada evra, što ukazuje na abnormalan rast cene kvadrata u postkovid periodu, od početka ekonomske krize, a posebno od početka rata u Ukrajini.

Svakako da na cene stanova u Novom Sadu utiče i atraktivnost samog grada, u koji se pored stranaca naseljava i sve više ljudi iz ostatka Srbije, pošto važi za “meku” IT industrije u zemlji.

Jednosoban stan za 87.550 evra

Tako se na jednom specijalizovanom sajtu za prodaju nekretnina pojavio oglas za prodaju jednosobnog stana, površine od samo 26 kvadrata, koji se zainteresovanim kupcima nudi za neverovatnih 87.550 evra!

Kako je navedeno u opisu oglasa, radi se o “odličnom uknjiženom stanu na Grbavici, gde nisu potrebna dodatna  ulaganja. Stan poseduje komforan dnevni boravak, kuhinju koja je fizički odvojena i ima svoj prozor, terasu i kupatilo”.

Grbavica jednosoban stan
Foto: Screenshot / 4zida.rs

Navedeno je da se nalazi u zgradi sa liftom, poseduje terasu, kupatilo i kuhinju, kao i centralno grejanje, ima telefonski priključak i kablovsku televiziju.

Na fotografijama se vidi da je nekretnina u dobrom stanju, kao i da je stan nedavno renoviran, ali da li to opravdava astronomsku cenu od vrtoglavih 3.367 evra po kvadratu – procenite sami.

Prosečan kvadrat 2.317 evra – u starogradnji

Inače, Grbavica važi za jedan od najpoželjnijih novosadskih kvartova, prvenstveno zbog svoje pozicije i blizine centra, iako je unakažena novogradnjom do nepreznatljivosti, pa postoji stalan problem stanara sa nedostatkom parkinga, kao i zelenih površina.

Da ovo nije jedinstven slučaj, svedoče i drugi slični oglasi, pa se garsonjera od 29 m2 na visokom prizemlju prodaje za 82.900 evra, a jednoiposoban stan od 33 m2 prodaje za 97.850 evra.

Inače kako je navedeno na istom sajtu, prosečna cena nekretnina na Grbavici u starogradnji iznosi 2.317 evra, dok je u novogradnji 3.134 evra, a najviše se traže upravo mali stanovi, čije cene dostižu astronomske cifre.

Top 10 ponuda za LUX BG stanove: Vršenje nužde u dvorištu i pranje sudova na terasi (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

156 Shares
156 Shares
Share via
Copy link