Veliko interesovanje mališana za besplatnu školicu šaha u Biblioteci šabačkoj 1Foto: Biblioteka šabačka

Skoro stotinu dece prijavilo se za školicu šaha, pod nazivom “Biblišah”, koju Biblioteka šabačka realizuje u saradnji sa Šabačkim šahovskim klubom, namenjenu predškolcima i učenicima osnovnih škola.

– Velika zainteresovanost dece nas je uverila da smo, kako bi se u šahu reklo, napravili dobar potez, kažu u biblioteci, gde je održan još jedan čas ove drevne veštine.

Druženje je počelo još 29. novembra, a u međuvremenu, zbog velikog broja polaznika, formirane su četiri grupe.

Škola je besplatana, a posle upoznavanja i osnovnih pravila igre, polaznici su od predsednika Šabačkog šahovskog kluba Miroljuba Merdovića, imali priliku da čuju priču o istoriji šaha i diskutovali o tome da li je šah sport, nauka ili umetnost, zaključivši da je od svega po malo.

– Šabac je grad sporta, a šah mora da ostane i opstane u sportskom gradu. Naše trajanje potkrepljuje i mlad tim, naši šahisti koji ostvaruju uspehe. Ono na šta smo ponosni je to što su oni dobri učenici i studenti. Nadam se da će tako i polaznici školice šaha biti uspešni na svim poljima, rekao je Merdović.

Najzanimljiviji deo časa bile su partije, koje su polaznici mogli da odigraju uz pomoć iskusnih šahista.

Svi zainteresovani su dobrodošli, bez obzira da li su apsolutni početnici ili već imaju neko predznanje, ističu u Biblioteci šabačkoj.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari