PETKOVIĆ: Srbi, ne nasedajte na provokacije! Zubin Potok je tempirao i režirao Aljbin Kurti dok se u Tirani održava samit

15:06

06.12.2022

Podeli vest:

-Aljbin Kurti danas je na sever Kosova i Metohije poslao policiju sa dugim cevima u prostorije opštine Zubin Potok kako bi nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora, izjavio je direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

-Reč je o najbrutalnijoj demonstraciji sile i izazivanju novih tenzija i provokacija od strane Prištine koja nasiljem i jednostranim merama pokušava da sprovede svoje nelegalne, protivpravne i jednostrane mere i izazove novu destabilizaciju prilika na terenu.

Sve ovo Aljbin Kurti je tempirao i režirao dok se u Tirani održava samit EU – Zapadni Balkan, kao što je tokom samita u Berlinu pozvao na rušenje Briselskog sporazuma i hapšenje Nenada Đurića.

Ovako izgleda takozvana demokratija i vladavina prava Aljbina Kurtija – dok zabranjuje Srbima da učestvuju na izborima i referendumu, istovremeno dugim cevima, puškama i nasiljem pokušava da spovede svoje izbore na severu pokrajine.

Očigleda je Kurtijeva namera da nasiljem i oružjem preotme četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i u njima na nelegalnim i nelegitimnim izborima instalira albanske predstavnike.

Pozivamo Srbe da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije čiji je jedini cilj izazivanje sukoba i krize na severu Kosova i Metohije, jer sve što naš narod želi jeste poštovanje prava i sporazuma, prava na ostanak i opstanak na svojim vekovnim ognjištima.

PROČITAJTE JOŠ

PETKOVIĆ: Srbi, ne nasedajte na provokacije! Zubin Potok je tempirao i režirao Aljbin Kurti dok se u Tirani održava samit

LAJČAK SAOPŠTIO POSLE SUSRETA SA KURTIJEM: Razgovarali smo o normalizaciji odnosa sa Srbijom i planiranju narednih koraka u dijalogu

SIRENE U ZUBINOM POTOKU: Čule se dve eksplozije, članovi OIK uz policiju nasilno ušli u zgradu opštine

PESMA VILA SA KOŠARA LEDI KRV U ŽILAMA: Smrtnim ropcem šuma zbori, vratite se, braćo mila! Evo koja je simbolika praznih 108 stolica i 108 ruža VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.