LAJČAK SAOPŠTIO POSLE SUSRETA SA KURTIJEM: Razgovarali smo o normalizaciji odnosa sa Srbijom i planiranju narednih koraka u dijalogu

14:38

06.12.2022

Podeli vest:

Tw/Miroslav Lajčak

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavo je da je sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem razgovarao o normalizaciji odnosa sa Srbijom i planiranju narednih koraka u dijalogu.

Lajčak je, nakon susreta u Prištini, na Tviteru napisao da je sa Kurtijem razgovarao i o situaciji na severu Kosova i energetici.

Lajčak je u Beogradu u ponedeljak, 5. decembra razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je saopštio da su razmotrili poslednja dešavanja na Kosovu i probleme sa kojima se kosovski Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine.

„Naglasio sam neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje našeg naroda“, naveo je Vučić i dodao da je Srbija opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga u cilju mira i prosperiteta.

Lajčak je na Tviteru napisao da je sa Vučićem razgovarao o putu ka normalizaciji odnosa dve zemlje kao nastavka prethodnih sastanaka, kao i o aktuelnim pitanjima, uključujući povratak Srba u kosovske institucije, energetskoj mapi puta i nestalim osobama.

On se u Beogradu sastao i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.