Potez selektora Japana posle meča sa Hrvatskom zbog kojeg mu se divi svet

Hadžime Morijasu je ćovek o kojem se priča posle jučerašnjeg okršaja osmine finala

Fudbalska reprezentacija Japana poražena je posle penala juče od Hrvatske u osmini finala Svetskog prvenstva, čime je završila svoje učešće na smotri u Kataru.

Ipak, Samurajima niko neće moći ništa da zameri. U grupnoj fazi savladali su jednu Nemačku i jednu Španiju, a favorizovanim Hrvatima su pružili fantastičan otpor i malo je nedostajalo za novu senzaciju.

Sve to emotivno je uticalo na selektora reprezentacije Japana, gospodina Hadžimea Morijasua. Gospodina sa velikim slovom „g“, a evo i zbog čega.

Po završetku utakmice, kada je već bilo jasno da je Japan eliminisan sa Mundijala, ostao je na terenu i prišao tribini na kojoj su se nalazili navijači Zemlje izlazećeg sunca.

Prvo je stavio ruku na srce sa suzama u očima, a onda se poklonio. U znak zahvalnosti za to što su prevalili na hiljade kilometara samo kako bi pružili podršku svom timu. Naklon u japanskoj kulturi generalno može da se protumači i kao neka vrsta izvinjenja.

Ne sumnjamo da su Japanci prihvatili izvinjenje. A selekcija iz Zemlje izlazećeg sunca sa Morijasuom na klupi sigurno ima blistavu budućnost.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.