Odletela prva glava posle debakla Nemačke u Kataru: Sportski direktor Fudbalskog saveza dobio otkaz

Oliver Birhof ostao bez posla posle sporazumnog raskida

Fudbalski savez Nemačke (DFB), nakon ispadanja reprezentacije sa Svetskog prvenstva u Kataru, raskinuo je ugovor sa sportskim direktorom Oliverom Birhofom.

Birhof je 18 godina bio menadžer tima DFB, a vrhunac njegove karijere bila je titula svetskog prvaka 2014. godine. Posle svega u otvorenom pismu se javio i sam Birhof, istakavši da je pokušao da uradi sve od sebe.

– Moj rad je uvek bio vođen uverenjem da treba da pružim sve od sebe za Savez i reprezentacije. Utoliko me više boli izdanje reprezentacije na svetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru. Zato ne odlazim bez potrebne samokritike. U protekle četiri godine nismo uspeli da nadogradimo prethodne uspehe i da navijačima damo razlog da ponovo slave. Neke odluke u koje smo verovali nisu se ispostavile kao ispravne. Niko se zbog toga ne kaje više od mene. Preuzimam odgovornost za to – istakao je doskorašnji sportski direktor.

Dva uzastopna ispadanja u grupnoj fazi Mundijala, ipak, bila su daleko od zadovoljavajućeg da bi mogao da nastavi da se bavi svojim poslom.

Deluje da će selektor Hansi Flik preživeti „seču“ i da će predvoditi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu koje će biti odigrano baš u Nemačkoj 2024. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.