Održan Dečji šahovski festival budućih šampiona 2022

STARI BANOVCI – Preko 160 dece iz 20 klubova iz cele Srbije okupilo se u subotu, 3. decembra na prvom Dečjem šahovskom festivalu budućih šampiona u hotelu “River In” u Starim Banovcima, u opštini Stara Pazova.

Devojčice i dečaci u starosnim grupama do 9, 11, 13 i do 17 godina igrali su zajedno sedam kola po švajcarskom sistemu a turnir se rejtinguje kod FIDE.

Prvi put su na dečjem turniru bile elektronske table, tako da su se partije mogle pratiti uživo a cilj manifestacije da se šah što više približi mlađoj populaciji. Organizator i pokrovitelj manifestacije je Opština Stara Pazova, a predsednik opštine Đorđe Radinović je u svom obraćanju naglasio da ova lokalna samouprava uvek podržava sport i sve programe vezane za decu i omladinu, i izrazio nadu da će ovaj festival postati tradicionalan.

Festival su podržali Šahovski savez Srbije i Šahovski savez Vojvodine, čiji su predsednici zajedno sa predsednikom Opštine Stara Pazova povukli prve poteze. Predstavnicima klubova su ovom prilikom uručene zahvalnice, a predsednicima Šahovskog saveza Srbije i Vojvodine i Nebojši Baraliću, najboljem FIDE sudiji plakete. Za pobednike u sve četiri grupe su obezbeđeni pehari, medalje i druge vredne nagrade.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.