Najnovije vesti
Vesti Svet
"POTPUNO SULUDO" Pojavila se fotografija džinovske gomile iskorišćenih ruskih raketa: Ovo najbolje pokazuje RAZMERE AGRESIJE NA UKRAJINU (FOTO)

"POTPUNO SULUDO" Pojavila se fotografija džinovske gomile iskorišćenih ruskih raketa: Ovo najbolje pokazuje RAZMERE AGRESIJE NA UKRAJINU (FOTO)

Pojavila se slika koja pokazuje razmere bombardovanja Ukrajine od strane snaga ruskog predsednika Vladimira Putina.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: AP/ LIBKOS / Tanjug/AP
.

Penzionisani major američke vojske Džon Spenser objavio je, kako je rekao, "suludu" fotografiju na kojoj se vidi kako dva policajca gledaju u gomilu fragmenata ruskih raketa koje su pogodile drugi po veličini ukrajinski grad Harkov.

Smatran stručnjakom za urbano ratovanje, Spenser je otvoreno izrazio svoje mišljenje da bi SAD trebalo da pošalju više oružja Ukrajini kako bi pomogle zemlji da se odbrani od Rusa.

U ponedeljak je napisao: "Još uvek čvrsto verujem da bi SAD trebalo da obezbede Ukrajini ATACMS, Sive orlove, raketne sisteme Patriot i još mnogo toga. To će u velikoj meri pomoći u bržem okončanju rata Rusije. Prestanite da umirujete Putina. Što duže traje rat, rizici od eskalacije/prelivanja se zapravo povećavaju".

A kada je podelio šokantnu fotografiju gomile raketa, rekao je: "Sluda fotografija iz Harkova u Ukrajini danas. Dva policajca gledaju u gomilu fragmenata ruskih raketa koje su pogodile drugi najveći grad u Ukrajini".

Objava je pregledana i lajkovana više od 21.000 puta na Tviteru

Druge slike prikazuju gomile projektila i granata koje su sakupili "saperski" vojnici nakon što je Ukrajina povratila kontrolu nad Harkovom u septembru.

Od tada su se pojavljivali izvešati o novim masovnim ruskim napadima. Ukrajina je u ponedeljak saopštila da je Rusija ponovo uništila kuće na jugu zemlje i izbacila struju na severu u novoj rundi raketnih napada.

Širom Ukrajine oglasila su se vazdušna upozorenja, a zvaničnici su pozvali civile da se sklone od, kako su rekli, velikog talasa udara, poslednjeg u nemilosrdnim rundama vazdušnih napada Rusije od njene invazije u februaru.