Izbor sportiste

Predstavljamo: Dajana Bošković, sjajna sezona "zmajice"

Predstavljamo: Dajana Bošković, sjajna sezona "zmajice"
Foto: Foto CEV | Predstavljamo: Dajana Bošković, sjajna sezona "zmajice"

Dajana Bošković rođena je 11. aprila 1994. u Trebinju.

U 2022. godini sa ženskom seniorskom odbojkaškom reprezentacijom Bosne i Hercegovine i Ženskim odbojkaškim klubom Crvena zvezda iz Beograda je ostvarila odlične rezultate.

Bh. odbojkašica je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrala svih šest utakmica, a igračica koja igra na poziciji korektorke je postigla 164 poena i odvela žensku seniorsku reprezentaciju na EP 2023.

U dva navrata je bila proglašena za MVP igračicu utakmice u kvalifikacijama, a procentualno je bila najbolja odbojkašica kvalifikacija za EP.

U CEV Zlatnoj ligi 2022. odigrala je četiri utakmice, gdje je postigla 72 poena. Sa Crvenom zvezdom postala je šampion Srbije, te osvojila Kup Srbije u 2022. godini. U takmičarskoj 2022/2023. sezoni nastupa za odbojkaški klub Šenžen Finiks iz Kine.

Zbog svega što je ostvarila u ovoj godini Dajana Bošković je kandidatkinja za nagradu za najbolju sportistkinju.

Svečana manifestacija tradicionalnog 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije