Određen pritvor Novosađaninu koji je pijan osam puta prošao kroz crveno bežeći policiji

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je predlog o sprovođenju istrage protiv R.B. (52) iz Novog Sada.
Određen pritvor Novosađaninu koji je pijan osam puta prošao kroz crveno bežeći policiji
Foto: 021.rs
On je osumnjičen za ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći povređenom i napad na službeno lice.
Na saslušanju pred tužiocem, kako su za "Novosti" rekli u Osnovnom tužilaštvu, osumnjičeni nije izneo odbranu, a predloženo je da mu se odredi pritvor do 30 dana.
Prihvatajući ovaj predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda je prema rečima Svjetlane Radovanović, portparolke ovog suda, saslušao osumnjičenog R.B. i doneo rešenje da mu se odredi pritvor.
 
Ta mera je doneta zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela za koja je osnovano sumnjiv u ovom krivičnom postupku. Pritvor osumnjičenom može trajati do 3. januara 2023. godine. 
 
Pedesetdvogodišnji Novosađanin je uhapšen u noći između subote i nedelje posle filmske potere novosadskim ulicama. On se nije zaustavio na znak saobraćajne policije, već je pokušao da pobegne i, pritom osam puta prošao na crveno svetlo na semaforu.
Tereti se, takođe, da je udario u policijski auto i lakše povredio dvojicu policajaca, a da je, zatim, "audijem" pokušao da udari još dvojicu policajaca koji su ga zaustavljali. Oni su, takođe, zadobili lake povrede.
 
Alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,2 promila alkohola u organizmu.
  • Gile

    08.12.2022 11:12
    Znaci on prosao 8 puta kroz crveno, pa onda su prosli i policajci isto toliko jer su pisali kaznu njima? Potera a oni broje semafore hahah
  • max

    06.12.2022 12:15
    A da nije sendvičar možda...?
    Možda čovek nije dobio obećani sendvič pa je bio gladan i onda ga je alkohol savladao....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika