PROTESTI U TIRANI:  Beriša dobio udarac pesnicom u glavu! Udario ga jedan od prolaznika VIDEO

11:28

06.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/YT

Tokom Samita EU-Zapadni Balkan koji se održava u Tirani, lider opozicione Demokratske partije Albanije i bivši predsednik Albanije Salji Beriša ogranizovao je protest. Dok je kolona šetala Tiranom dogodio se incident, kada je Berišu u glavu pesnicom udario jedan od prolaznika.

Kako se vidi na snimku, Beriša je uz pristalice i stranačke kolege predvodio protestnu kolonu u Tirani, kada je nepoznati muškarac prišao i udario ga u glavu. Reagovalo je obezbeđenje Beriše, kao i okupljeni koji su napadača udarali.

Beriša se od siline udarca zateturao unazad, ali ga je obezbeđenje pridržalo da ne padne na pod. Za sada nije poznato da li je Beriša zadobi teže povrede u ovom incidentu, kao ni ko je napadač i da li je pripadnik neke partije.

Inače danas su u Tirani još od jutra preduzete opsežne mere bezbednosti zbog Samita lidera EU i Zapadnog Balkana, javlja dopisnik Kosovo onlajna iz Albanije.

Helikopteri čitavo pre podne nadgledaju grad, a u širem centru zabranjeno je kretanje vozila i prolazak ljudi.

U delu centralnog gradskog bulevara gde se nalazi zgrada vlade, za 12 sati pristalice Saljija Beriše i Iljira Mete najavile su protest, a trenutno je nemoguće prići jer je policija postavila kordon i gvozdenu ogradu.

I pored toga što je albanska policija zabranila održavanje protesta na glavnom gradskom bulevaru, opozicija i dalje ne odustaje od te namere.

Kako nezvanično saznajemo, demonstranti će od sedišta Demokratske Partije u 12 sati krenuti ka bulevaru i zaustaviti se ispred policijskog kordona.

Salji Beriša pozvao je svoje pristalice, koje su već počele da pristižu iz različitih pravaca obližnjih ulica, da se okupe u blilzini hotela Dajti na ulazu u Bulevar kod policijkog kordona.

Ispred sedišta DP, gde se oko 11.30 očekuje dolazak njenog lidera Saljija Beriše, nalazi se i veliki broj stranih i domačih novinara i TV ekipa koje izvestavaju sa ovog događaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.