Sanirana još jedna deponija u Velikoj Gredi

PLANDIŠTE – U naseljenom mestu Velika Greda nastavljeno je sa realizacijom projekta uklanjanja divljih deponija i pripremom zemljišta za sadnju autohtonih vrsta drveća. U toku su završni radovi na pripremi zemljišta i odvoženju habastog materijala.

Uklanjanje divljih deponija jedan je od velikih projekata koji se realizuje tokom čitave godine, sa ciljem uređenja javnih površina i trajnog uklanjanja nepropisnog odlaganja otpada.

U naseljenom mestu Velika Greda registrovano je dvanaest lokacija na kojima je otpad nepropisno odlagan, čime se nanosila velika šteta životnoj sredini. Zahvaljujući radu i zalaganju predstavnika MZ Velika Greda aktivno se pristupilo rešavanju ovog problema.

„U dosadašnjim akcijama uspeli da saniramo osam manjih deponija, na kojima smo pripremili zemljište za buduću sadnju autohtonih stabala. Neke od ovih parcela smo već pošumili i na taj način smo stvorili jednu prirodnu zelenu oazu, vetrozaštitni pojas, čime smo značajno unapredili biodivrzitet. Na dve lokacije smo konstatovali velike deponije koje ne možemo samostalno da saniramo, obzirom da je za njih neophodna projektna dokumentacija i to je u planu da saniramo u narednom periodu u saradnji sa lokalnom samoupravom, JP Polet Plandište i Ministarstvom zaštite životne sredine. Uklanjanje divljih deponija i pošumljavanje degradiranih površina je jedan od projekata koje ćemo se truditi da realizujemo u narednom periodu sa ciljem očuvanja životne sredine u kojoj živimo“, istakao je Ivica Brkić, predsednik Saveta MZ Velika Greda.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.