JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin: Uz kupovinu jelke i savet kako je sačuvati posle praznika

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ saopštilo je da rasadnik u okviru njihovog preduzeća i ove godine ima širok asortiman prazničnih jelki.

U ponudi se nalaze smrča, Pančićeva omorika, prava jela, bodljikava smrča, srebrna jelka, a cene se kreću se od 1.500,00 do 3.500,00 dinara u zavisnosti od uzrasta i vrste jelke.

„ U “Čistoćinom” rasadniku, jelke se prodaju isključivo sa busenom i svaki kupac prilikom kupovine dobiće najstručnije savete o njenom čuvanju i negovanju tokom praznika, a isto tako neće izostati saveti kako da posle praznika jelku zasade u svom dvorištu, kako bi izrasla u veliko i lepo drvo u kom će naši kupci uživati dugi niz godina. Da bi se jelka sačuvala u kućnim uslovima i kasnije uspešno zasadila, preporučuje se da se busen jelke, koja se inače drži u toploj prostoriji, svaki treći dan blago zalije odstojalom vodom kao i da se orošavaju četine (iglice), kako ne bi dehidrirale. Nakon praznika, jelku treba preneti u hladnije prostorije, kako bi se adaptirala, a posle par dana je zasaditi na pripremljeno mesto u bašti na dubini busena.“ – poručili su iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

Dodatne informacije se mogu dobiti putem kontakt telefona 023/315-0973  ili u prostorijama rasadnika koji se nalazi u Radničkoj ulici bb.

Radno vreme je radnim danima u periodu od 7 do 15 časova i subotom od 7-14h.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.