Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Tužilaštvo potvrdilo hapšenje Lučića: Ministar povezan sa više koruptivnih krivičnih dela

Tužilaštvo potvrdilo hapšenje Lučića: Ministar povezan sa više koruptivnih krivičnih dela

Ministar za ljudska prava i izbeglice BiH Miloš Lučić (36) uhapšen je jutros zbog više krivičnih dela, potvrđeno je u Tužilaštvu BiH.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Tužilaštvo BiH Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Tužilaštvo BiH

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da se uporedno sa hapšenjem vrše pretresi kancelarija, mesta gde živi i drugih objekata, a u cilju pronalaska dokaza o izvršenim krivičnim delima.

– Osumnjičeni Lučić pod istragom je Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično delo zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, povezano sa više koruptivnih krivičnih dela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe – pojasnio je Grubešić, prenosi Srpskainfo.

Pročitajte još

Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloupotrebe u oblasti trošenja sredstava namenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom.

Tužilac i istražilac Tužilaštva BiH, koordiniraju aktivnosti policijskih organa i određuju dalje istražne aktivnosti koje će se preduzeti.

Osumnjičeni će u zakonskom roku u pratnji SIPA, biti predat postupajućem tužiocu, koja će nakon ispitivanja osumnjičenog, doneti odluku o daljim aktivnostima.