NA MARGINAMA SAMITA U TIRANI: Predsednik prisustvovao potpisivanju Roming deklaracije, a potom razgovarao sa evropskim i regionalnim zvaničnicim

10:23

06.12.2022

Podeli vest:

IB/Buducnostsrbijaav

Tokom Samita u glavnom gradu Albanije predsednik Srbije Aleksandar Vučić  imao je seriju susreta sa više evropskih zvaničnika.

Vučić razgovao sa Makronom
Predsednik Aleksandar Vučić susreo se sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom na marginama samita.

– Srdačan susret sa Emanuelom Makronom sa kojim sam razmenio mišljenja o aktuelnim globalnim pitanjima, ali i o povezivanju Zapadnog Balkana sa EU i evropskom putu naše zemlje. Razgovarali smo i o regionalnoj stabilnosti, a ja sam ponovio doslednu posvećenost Srbije očuvanju mira i dijalogu, kao jedinom načinu za rešavanje svih pitanja – objavio je predsednik na svom Instagram profilu.

 Vučić se sastao sa Orbanom
Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom na marginama samita.

– Odličan razgovor sa prijateljem Viktorom Orbanom o zajedničkim planovima i projektima, globalnim kretanjima i o razvoju situacije u regionu, uz dogovor da se što pre ponovo sastanemo – naveo je Vučić.

„Najdraži razgovor“
Predsednik Vučić sastao se u Tirani sa srpskim članom i predsedavajućom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović. Fotografiju susreta Vučić je objavio na svom Instagramu, uz komentar: – Najdraži razgovor. Naravno, sa Željkom Cvijanović.

Vučić sa Mišelom
Vučić je u Tirani razgovarao i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

– Sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom razgovarao sam o svim pitanjima od interesa za Beograd i Brisel – naveo je predsednik.

Razgovor Vučića i Rame
Predsednik Vučić razgovarao je sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

– Sa prijateljem Edijem Ramom razgovarao sam o inicijativi Otvoreni Balkan i našim zajedničkim pitanjima – objavio je predsednik.

 

Susret sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

– Vrlo dobar razgovor sa Ursulom Fon Der Lajen. Zahvalio sam na 165 miliona evra pomoći srpskom energetskom sektoru i razgovarao o svim aktuelnim pitanjima između Srbije i EU – istakao je Vučić.

 

Aleksandar Vučić prisustvovao je potpisivanju Roming deklaracije između mobilnih operatera EU i Zapadnog Balkana.

– Hvala za pomoć podršci za dobijanje jeftinijih usluga u sistemu roaminga između mobilnih operatera EU i Zapadnog Balkana – objavio je Vučić na Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ U TIRANI: Predsednik prisustvovao potpisivanju Roming deklaracije, a potom se sastao sa Fon Der Lajen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.