Eksplozije u Avganistanu, najmanje sedmoro poginulih

Najmanje šestoro ljudi povređeno je danas u eksploziji u blizini pijace u gradu Džalalabadu na istoku Avganistana, saopštila je policija.

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2022.

08:33

Eksplozije u Avganistanu, najmanje sedmoro poginulih
Ilustracija: Depositphotos/Krivis

Eksplozija se dogodila na trgu Talaši, rekao je portparol policije provincije Nangahar Kuraiši Badlon. Uzrok eksplozije nije još poznat, preneo je Rojters.

U eksploziji koja je prethodno danas pogodila vozilo u kojem su bili zaposleni u naftnoj industriji u severnoj avganistanskoj provinciji Balk, poginulo je najmanje sedam ljudi. U eksploziji su povređene najmanje četiri osobe, prenosi Rojters.

Do eksplozije je došlo na autobusu koji je prevozio zaposlene u naftnoj kompaniji Hajratan, izjavio je predstavnik policije.

U poslednje vreme dogodilo se nekoliko napada u urbanim centrima u Avganistanu, a odgovornost za neke od njih preuzela je teroristička Islamska država, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: