Почетна > Свет
Свет

ДНР: Украјинске гранате усмртиле четири цивила, петоро рањених

У понедељак су у украјинском гранатирању Доњецке Народне Републике (ДНР) погинула четири цивила, а рањено је петоро људи, саопштила је мисија ДНР при Заједничком центру за контролу и координацију питања о украјинским ратним злочинима.
Фото: Танјуг/AP/Petros Giannakouris

„Петог децембра до 22.30 сата по московском времену, четири цивила су погинула, а петоро их је рањено, укључујуци тинејџера рођеног 2005. године“, наводи се у саопштењу Заједничког центра објављеном на Телеграм каналу, пренео је ТАСС.

На мети украјинских ракетних напада из вишецевних система Град нашли су се Доњецк и окрузи Ворошиловски, Кијевски и Кујбишевски.

Истовремено, 28 цивила је рањено у граду Алчевску у Луганској Народној Републици (ЛНР), који су украјинске снаге засуле паљбом из вишецевних ракетних бацача ХИМАРС, саопштио је синоћ градоначелник Алчевска Алберт Апшев.

„Украјински националисти су нехумано гранатирали цивиле и објекте цивилне инфраструктуре. Као резултат гранатирања, рањено је 28 људи“, написао је Апшев на Телеграм каналу градске управе Алчевска.

Раније јуче, портпарол локалних агенција за спровођење закона рекао је извештачу ТАСС да је у украјинском удару на Алчевск погинуло десет људи, укључујуци избеглице које живе у градским хостелима.

Министарство одбране Немачке: Куповина Ф35 крије ризике

Преузмите андроид апликацију.