Šokantni memoari dadilje koja je život provela sa Rolingstonsima: Skandali, droga, seks i rokenrol (FOTO)

06.12.2022

07:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Sali Arnold je u svojoj knjizi opisala šta je radila i doživela sa članovima kultnog benda i drugim zvezdama svetske rok scene s kraja 20. veka

Šokantni memoari dadilje koja je život provela sa Rolingstonsima: Skandali, droga, seks i rokenrol (FOTO)
Rolingstonsi - Copyright Profimedia

Rokenrol scena 1970-ih je nešto o čemu se priča i danas, jer je u pitanju vreme kada ne samo da su nastali neki od najboljih albuma u istoriji, već kada su se bendovi prepuštali hedonizmu i preterivanju na sve moguće načine, o čemu se priča u jednoj novoj knjizi.

U pitanju je delo „Rokenrol dadilja“ Sali Arnold, koja je svašta radila i doživela sa Rolingstonsima, ali i drugim poznatim likovima sa svetske rok scene 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. Sali je završila prestižni Norland koledž, sa koga su potekle mnoge dadilje koje su angažovali pripadnici kraljevskih porodica i poznate ličnosti.

 

 

Ona je 1971. godine dobila posao da čuva Džejd Džeger, tada tek rođenu ćerku Mika i Bjanke Džeger. Postala je veoma bliska sa njom i kasnije ju je Mik Džeger pozvao da bude član tima za turneje Rolingstonsa i benda The Who, a sve zbog toga što je momcima bila super, a njihove žene su joj verovale, navodi Daily Mail, prenosi City magazine.

Nije želela da spava sa rok zvezdama

Tada kreću neverovatne stvari, pa je tako, na primer, bubnjara grupe The Who Kita Muna upoznala kada je otišla u svlačionicu nakon njihovog koncerta. On je izleteo iz jednog ormana, dok su daske i iverice prštale na sve strane, vičući: „Odj*bite mi s puta!”, ali kasnije je bio veoma fin prema njoj.

Njen zadatak je bio da vodi računa da svi stižu na svirke na vreme, tako da ih je budila, pakovala im stvari i pratila ih do autobusa, odnosno vodila računa o njima kao o maloj deci. S vremena na vreme, trebalo je smiriti pokojeg poludelog menadžera hotela, kada je neko od muzičara napravio neku glupost.

Profimedia
 

Tako ju je jednom probudio poziv usred noći u Londonu, kada joj je saopšteno da je jedan od članova benda udavio hotelsku mačku i bacio je kroz prozor. To je bio Bob Barns, bubnjar benda Lynyrd Skynyrd, koga je pronašla u Hajd Parku, naduvanog i izvukla odatle tek kada se park ujutru otvorio.

Mnogi su se udvarali Sali, ali ona je odbijala sve one za koje je znala da imaju devojke ili žene, pa je tako jednom imala zanimljivu ponudu Mika Džegera i Ronija Vuda. Pozvali su je da se sa njima popne u spavaću sobu, ali je to odbila jer nije želela da spava sa rok zvezdama. Priznala je da joj se to „omaklo” dva puta - jednom kada je Dejvid Gilmor bio rastavljen od žene i drugi put sa Artimusom Pajlom koji je zamenio Barnsa kao bubnjar.

Droga u pojačalima skrivenim iza bine

To ne znači da nije spavala sa drugim ljudima koji su išli na turneje, naprotiv, toga je bilo u izobilju, a takođe je nenamerno prisustvovala mnogim scenama čiji su akteri bili članovi benda. Tako se jednom probudila iz sna u privatnom avionu dok su Anita Palenbenrg i Kit Ričards imali oralni seks.

Poseban deo priče tiče se upotrebe narkotika, jer je ona povremeno morala da šalje šifrovane poruke Stonsima ako su na aerodromima bili psi obučeni za pronalazak istih. Takođe je rekla da su tokom turneje iza bine bila dva pojačala sakrivena zavesama - u jednom je bio heroin, a u drugom kokain.

Profimedia
 

I ona je povremeno uzimala drogu sa bendom, ali heroin je uzela slučajno, kada su Kit i Vudi skinuli sliku sa zida i stavili neki beli prašak, za koji je ona mislila da je kokain. Nakon toga joj je bilo veoma loše, ali su joj oni pomogli da se oporavi.

Sali je upoznala i mnoge poznate ljude - princezu Margaret, princezu Karolinu od Monaka, a Erik Klepton joj je posvetio pesmu „Lay Down Sally“. U knjizi „Rock N Roll Nanny“ ima još puno ovakvih priča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike